LOUD یک برند موفق و نوپاست که موسس آن دنیا میرزاده، طراح لباس موفق ایرانی است. او معتقد است، فشن باید در خون فرد جریان داشته باشد و یک طراح علاوه بر پشتکار و کسب تجربه، حتماً باید از استعداد درونی نیز برخوردار باشد. البته از نظر او خلاقیت و نوآوری نیز از اساسی‌ترین ابعاد این کار است.دنیا فارغ‌التحصیل رشته معماری داخلی از دانشگاه University of Nicosia می‌باشد. تجربه او در کار فشن از پنج سال پیش با افتتاح یک صفحه فروش آنلاین در اینستگرام در دبی آغاز شد. در طی این مسیر پروژه‌های عکاسی زیادی برای صفحه اینستگرامش انجام می‌داد. استایلینگ پروژه‌ها را خودش بر عهده گرفت و خوشبختانه با موفقیت‌های زیادی روبرو شد، از جمله انتشار پروژه‌های دنیا در بسیاری از مجله‌های مُد بین‌المللی. در حال حاضر یک سال و نیم است که برند LOUD متولد شده است. خواننده مصاحبه ما با دنیا باشید تا بیشتر با او و مسیر کاری‌اش آشنا شوید.

چند سال است که در این حرفه مشغول هستید و تحصیلات شما چیست و چه دوره‌هایی را گذرانده‌اید؟
حدود ۵ سال است. فارغ‌التحصیل رشته معماری داخلی هستم. در طی این پنج سال فروش آنلاین، بازاریابی و فروش را یاد گرفتم و تجربه کردم. همچنین با کار استایلینگ، علاقه، هنر و استعدادم را در فشن کشف کردم. البته باید اضافه کنم که از بچگی خیلی دوست داشتم آدم‌های رندوم را در ذهنم استایلینگ کنم.

برند LOUD چگونه شکل گرفت؟ درباره برند LOUD برایمان بگویید.
بعد از مدتی فعالیت، دائما ایده‌های متفاوت و جالب به ذهنم می‌رسید. همین شد که تصمیم گرفتم ایده‌هایم را عملی کنم. در نهایت به استانبول مهاجرت کردم تا لاین طراحی لباس خودم را راه‌اندازی کنم. اسم LOUD را برای لاینم انتخاب کردم. چون همیشه دوست داشتم برای کسی طراحی کنم که در یک جمع متفاوت، با اعتماد به نفس و قوی ظاهر شود و LOUD را به درستی فریاد بزند. فکر می‌کنم تا الان موفق بوده‌ام. به این شکل یک سال و نیم است که LOUD تاسیس شده است. یعنی بهترین قسمت زندگی من آغاز شده است.

شعار Loud is more good بر چه اساسی ساخته شد؟
در انتخاب شعارمان “LOUD IS MORE GOOD” مثل طراحی‌مان قانون‌شکنی کردیم که همیشه منحصر به خودمان باشد.

برجسته‌ترین همکاری‌های شما چه بوده‌اند؟
همکاری ما با مجله ELLE Turkey. همینطور با بازیگران ترک و اینفلوئنسرهای بین‌المللی. البته این تازه شروع راه است…

برای طراحی لباس‌هایتان از چه چیزی الهام می‌گیرید؟
ترکیب گذشته و آینده مد، آمیختگی مد دهه‌های ۸۰ و ۹۰ با مد کمی جلوتر از امروز. ترکیب تی‌شرت با پارچه و اکسسوری‌های LOUD که مخاطب محصولاتمان خودش را خاص، خوشتیپ، متفاوت، خوش استایل، در عین حال راحت و Cool احساس کند.

قسمت مورد علاقه شما در طراحی لباس چیست؟
هر روز به تعداد دختران قوی، با اعتماد به نفس و خوش‌تیپ که برند LOUD می‌پوشند، اضافه می‌شود و من خوشحالم که طراحی‌هایم را در تَن آن‌ها می‌بینم.

لطفاً در مورد انتخاب پارچه‌ها برایمان بگویید.
در کارهایمان همیشه از Loudترین پارچه‌های موجود استفاده می‌کنیم. ترکیب باکیفیت‌ترین پارچه‌های تی‌شرت و یا پایه با متریال‌های LOUD مثل (PVC، Latex، چرم وگان، Reflective) و یا اکسسوری‌ها.

تولید یک لباس به سبک شما چه فرآیندی دارد؟
به طور خلاصه؛ از ۳ ماه قبل از فصل، فرآیند را آغاز می‌کنیم. اول ایده‌ها جمع‌آوری می‌شود و مود بورد درست می‌کنیم. اسم مجموعه بر اساس موضوعی که از آن الهام می‌گیریم، انتخاب می‌شود و سپس طراحی را شروع می‌کنیم. طراحی‌ها قبل تحویل به کارگاه، کدگذاری شده و بعد به کارگاه انتقال داده می‌شوند. مراحل بعد، الگوسازی، خرید پارچه و دوخت نمونه است که معمولاً دو هفته طول می‌کشد تا این نمونه‌ها تولید شوند. بعد از پُرُو، نمونه‌ها نهایی می‌شوند و سپس وارد عملیات تولید اصلی می‌شویم. آخرین مرحله، کنترل کیفیت محصولات تولید شده است.

خودتان چه ترکیب‌هایی را برای لباس دوست دارید؟
استایل و ترکیبی را دوست دارم که در عین سادگی، LOUD باشد. به همین دلیل در طراحی‌هایم از عناصر ساده و شیک ولی Loud و توجه برانگیز استفاده می‌کنم.

اِلِمان‌هایی که در طراحی‌هایتان لحاظ می‌کنید، چه چیزهایی هستند؟
همانطوری که قبلا گفتم، استفاده از Loudترین متریال‌ها و همچنین استفاده و تکرار شعار و اسم برند در محصولات.

در این کار، با چه مشکلات و موانعی مواجه بودید؟
با مشکلات زیادی مواجه شدیم و همچنان نیز ادامه دارد. ولی صددرصدِ مشکلات در ابتدای کار، مشکلات تکنیکی بودند که در روند نمونه‌سازی پیش می‌آمدند. در حال حاضر مشکلات تکنیکی خیلی کمتر شده‌اند. ولی در هر صورت هنوز هم با اتفاقات پیش‌بینی نشده، روبرو می‌شویم.

مشخصه اصلی کار شما چیست؟
خلاقیت (Creativity) و استفاده از Star Piece در استایل‌هایمان. Star Piece می‌تواند استفاده از یک پارچه یا اکسسوری Loud باشد و این امر صددرصد به عنوان مشخصه اصلی کار ما در نظر گرفته می‌شود.

اولین لباسی را که طراحی کردید به یاد دارید؟ اجرا شد؟
با مشکلات خیلی زیادی برخورد کردیم. از جمله اجرای اِپُل روی تی‌شرت. بعد از چند دهه، اِپُل دوباره ترند شده بود و ما از اولین کسانی بودیم که شروع به تولید آن کردیم. هنوز خیاط‌ها کار با اِپُل را شروع نکرده‌بودند و چشم‌ها هنوز به آن عادت نداشت. ما می‌خواستیم به تی‌شرت با اِپُل، حالت آوانگارد بدهیم. در عین حال می‌بایست بدون اینکه روی تن شبیه لباس فوتبالیست‌های آمریکایی باشد، به بدن فرم قشنگی بدهد. به همین خاطر هماهنگی اینکه چیزی بین این دو از آب دربیاید، خیلی سخت بود. تمام برش‌های اِپُل را امتحان کردیم. خداروشکر در نهایت بعد از تمرین و ادیت های زیاد، آن را اجرا کردیم. به نتیجه رسیدیم و فوق العاده شد.

آیا امضای خاصی در طراحی‌هایتان دارید که کارهایتان با آن امضا شناخته شود؟
استفاده و تکرار اسم و شعار برند LOUD IS MORE GOOD LOUD و Star Pieceها مخصوص به خودمان است. همچنین استفاده از اِپُل. (دلیلی که ما همیشه از اپل استفاده می کنیم، ترند بودن این اِلِمان نیست. بلکه به دلیل فرم زیبایی است که به استایل و بدن مصرف‌کننده می‌دهد).

بیشترین تغییری که سعی می‌کنید، در روند طراحی‌ها ایجاد کنید، چه چیزهایی هستند؟
همیشه طرفدار ایده‌های خلاقانه و جدید هستم. به همین خاطر همیشه جزئیاتی جدید و خلاقانه به طراحی‌هایمان اضافه می‌کنیم. قانون‌شکنی؛ مثلاً دستکش بلند چرم براق اصولاً برای لباس شب استفاده می‌شود. ولی ما در اولین مجموعه خود، تی‌شرت اسپرت را با دستکش بلند چرم براق برندمان ترکیب کردیم و به عنوان یک ست، به کلکسیون اضافه نمودیم. آخرین مجوعه LOUD که هنوز آماده نیست، پُر از قانون‌شکنی از فرمول‌های کلیشه‌ای می‌باشد.

در طول روز چه کارهایی انجام می‌دهید؟
هر روز، بعد از کارهای یکنواخت صبحگاهی، روزم با کار کردن آغاز می‌شود. هماهنگی و ارتباط بین اعضای تیم LOUD و چک کردن روند کارها. معمولاً پُرکارترین روزهای هفته برای من، دوشنبه، سه شنبه و چهارشنبه هستند. به Manufactory سر می‌زنم. کارها و مجموعه‌ها را کنترل می‌کنم. اگر در آن زمان کلکسیون آماده باشد، حتماً وارد مرحله بعدی، مثل عکاسی می‌شوم. چون در LOUD ما برای هر کلکسیون، فقط یک بار عکاسی نمی‌کنیم. در قسمت‌های مختلف چند بار این کار را تکرار می‌کنیم که در آن موقع از فصل با هماهنگی و تنظیم اقدامات مربوط به عکاسی و یا فرستادن و هماهنگی بسته‌های PR و هدایای اینفلوئنسرها مشغول هستیم. علاوه بر این‌ها همیشه به طور مداوم ورزش پیلاتس انجام می‌دهم. برای صرف ناهار در کنار دوستان و یا خانواده وقت می‌گذراندم، که به دلیل شیوع کرونا این فعالیت‌ها به حداقل رسیده است.

از نظر شما یک طراح موفق چه مشخصه‌هایی دارد؟
نمی‌شود به این سوال راجع به همه طراح‌ها، به یک شکل جواب داد. چون اهداف، خواسته‌ها، پتانسیل و درجه فعالیت برای هر طراحی متفاوت است. به اعتقاد من شاید گذراندن دوره‌های مختلف، درس خواندن، کسب تجربه، تلاش بسیار و تسلیم نشدن، فاکتورهای مهمی برای موفقیت یک طراح باشند. ولی برای یک طراح واقعاً موفق که در سطح بین‌المللی فعالیت می‌کند و رویا و دید بزرگ‌تری به دنیای مُد دارد، اصلاً کافی نیست. باید فشن در خون فرد جریان داشته و استعداد درونی نیز داشته باشد. بعد از کشف استعداد نیز به این کار بپردازد. نکته‌ای که باید بیشتر به آن توجه کند، این است که روی خلاقیتش تمرکز نماید.

نکته مهم، یک طراح موفق باید کار جدید ارائه دهد و از کپی کردن بپرهیزد. الهام گرفتن هیچ مشکلی ندارد و با کپی کردن کاملاً متفاوت است. کسی که کپی‌برداری می‌کند، همیشه از آدمی که ایده‌های اورجینال دارد، عقب‌تر است. همچنین وجود خلاقیت و نوآوری که با امضای خود طراح همراه باشد، می‌تواند سبک او را در افکار مردم ثبت کند. تمرکز کردن به این موارد و کسب تجربه در این راه می‌تواند یک طراح موفق را به اهدافش برساند.

طراح مورد علاقه‌تان در صنعت مدوفشن کیست؟
خیلی‌ها هستند. ولی Olivier Rousteing بهترین طراح مورد علاقه‌ام است.

به نظر شما صنعت مد و لباس در پنج سال آینده چگونه خواهد بود؟
به نظر من خلاقیت در مُد، روز به روز در حال پیشرفت است. صنعت مُد در پنج سال آینده خیلی بیشتر به سمت آوانگارد و Future Style پیش خواهد رفت. ولی الهام گرفتن از سبک مد زمان گذشته، همیشه ادامه خواهد داشت. چیزی که من را ناراحت می‌کند این است که متاسفانه برای لباس‌های مردانه، مد بیشتر به سمت انتخاب مدل‌های پوشش مردی که شبیه خانم‌هاست و طراحی لباس‌هایی که شبیه به کلکسیون‌های زنانه است، می‌رود. مُد مردانه و زنانه در حال شبیه شدن به هم هستند و در آینده این موضوع بیشتر هم خواهد شد. احساس می‌کنم توجه به جنسیت در طراحی مجموعه‌های مد و فشن کم کم در آینده کم‌رنگ خواهد شد.

بزرگ‌ترین درسی که در تمام این دوران گرفته‌اید چیست؟
مهم‌ترین درس این بود که بزرگ فکر کنم و به خودم‌ و استعدادم ایمان داشته باشم. موفقیت فعلی‌ام باعث نشود که دنبال کسب موفقیت‌های بیشتر نباشم. همیشه برای اهداف و موفقیت‌های بعدی‌ام برنامه‌ریزی کنم و با توجه به زمان‌بندی پیش بروم. البته باید حواسم باشد که این حس هیچوقت تبدیل به غرور نشود. فقط انگیزه‌ای باشد برای بیشتر تلاش کردن و به موفقیت‌های بزرگ‌تر رسیدن.

چه پیشنهادی برای طراحان نوپا دارید؟
خلاقیت (Creativity) و نوآوری همیشه حرف اول من است و البته صددرصد همراهش تلاش و تجربه زیاد هم لازم است.

کرونا چه تاثیری در صنعت مد و فشن داشت؟
درست است که با شروع پاندمی مشکلات زیادی برای تولیدات پیش آمد. اما فروش آنلاین رایج‌تر شد و تقاضای بازار بیشتر به سمت لباس‌های راحت و کژوال رفته است.

نظرتان درباره استانبول چیست؟
از مهاجرت به استانبول خیلی راضی هستم. من اکثراً برای زندگی، جزیره یا شهرهای گرمسیر را انتخاب می‌کردم. چون فکر می‌کردم دوست دارم همیشه تابستان باشد. ولی از وقتی به استانبول آمدم، فهمیدم چقدر دلم برای پیاده‌روی در شهر، شلوغی و مخصوصاً چهار فصل تنگ شده است. دریافتم حضور در این شهر چقدر در روحیه‌ام تاثیر مثبتی داشته است. همینطور عاشق انرژی مثبتی هستم که سراسر شهر را فرا گرفته است. به راحتی می‌توانم بگویم، استانبول یکی از شادترین شهرهای دنیاست. حتی در دوران کرونا. همچنین استانبول از نظر کاری و تولیدات و صنعت نساجی بسیار غنی است. یعنی برای شغل من شهر واقعاً مناسبی است. به دلیل اینکه زبانشان را بلدم، صددرصد زندگی در استانبول خیلی برایم راحت است.

پیامی برای مخاطبان پل دارید؟
از اینکه با من همراه بودید، ممنونم و امیدوارم این مصاحبه مفید بوده باشد.

نظر شما درباره مجله پُل چیست؟
به عنوان یک ایرانی از آشنایی و همکاری با مجله پُل افتخار می‌کنم. از سوال‌های کاملتان که باعث شد برای اولین بار بتوانم همه افکار، روند کاری و ایده‌هایم را به صورت کامل به مخاطب ایرانی توضیح بدهم، ممنونم.

این مقاله را با دوستان خود به اشتراک بگذارید