تکنولوژی پیشرفت کرده‌ است، اما هنوز هم محله‌گردی خصوصاً با پای پیاده حال و هوای خاص خودش را دارد. این گشت و گذار مکاشفه‌ای برای تماشای فرهنگ، رستوران‌ها، کافه‌ها، معماری و هزاران چیز ریز و درشتی است که از دریچه چشم به صندوق مغز می‌فرستیم. این اطلاعات درک محیطی ما را افزایش می‌دهند و ما را بیشتر با محیط گره می‌زنند. در واقع ما از طریق گشت و گذار محلی‌تر می‌شویم. بدون اطناب کلام به سراغ معرفی محله‌ ساحلی بشیکتاش در بخش اروپایی استانبول می رویم تا برای گشت و گذار در این قسمت از شهر کنجکاوتان کنیم و شما را راهی سفری برای اکتشاف کنیم. حواس پنج‌گانه‌تان را حساس‌ کنید و بعد راهی این محله‌ جذاب استانبول شوید.

بهترین جا برای تماشای مردم محلی

شکی نیست که محله‌های این شهر آسیایی-اروپایی یکی زیباتر و هیجان‌انگیز‌تر از دیگری هستند. هر سوی شهر بهانه‌ای برای سر زدن وجود دارد، حتی اگر تمام ویژگی‌های بشیکتاش را نادیده بگیریم، تنها قدم زدن در آن می‌تواند حال هر کسی را خوب کند. در این محله چهره‌ دیگری از استانبول را تماشا خواهید کرد. شب‌گردی در بشیکتاش تفریحی عمومی است. به قول خارجی‌ها اینجا nightlife خوبی دارد. فراوانی دیسکو، بار، رستوران و می‌خانه باعث می‌شود بشیکتاش شب‌ها هم رفتنی و دیدنی شود. اگر می‌خواهید از محیط‌های توریستی دور شوید، به بارهای بشیکتاش سر بزنید، زیرا اینجا پاتوق محلی‌ها به خصوص جوانان ترک است. در بخش اروپایی، بشیکتاش محله‌ای محسوب می‌شود که قیمت غذا در آن نسبت به سایر محله‌ها اقتصادی‌تر است و برای هر ذائقه و سلیقه‌ای از دوست‌داران ماهی گرفته تا گیاه‌خواران در رستوران‌های آن غذا پیدا می‌شود.

اگر طرفدار غذاهای ترکی هستید، اینجا می‌توانید طعم‌های اصلی و ناب را بچشید. هر چه سمت ساحل و کرانه‌ بسفر بروید، تراکم مراکز غذایی بیشتر و بیشتر می‌شوند. اما این فقط شما نیستید که می‌خواهید شب را در بشیکتاش بگذرانید. در شب‌های تعطیلات آخر هفته خیابان‌های محله قفل می‌شوند و به قول معروف در رستوران‌ها و بارها جای سوزن انداختن‌ نیست. اگر شلوغی شما را کلافه می‌کند به نحوی برنامه‌ریزی کنید که در ساعات اوج ترافیک به این محله نروید. البته هر زمانی که به بشیکتاش بروید زندگی در آن جریان دارد، یکی از زنده‌ترین محله‌های استانبول برای تماشای ترک‌ها این محله است. مردم در جنب و جوش هستند و گاهی حتی اسکیت‌بازان را در شلوغی میدان بشیکتاش مشغول اسکیت کردن در بین مردم می‌بینید.

چیزهایی که مردم را به بشیکتاش می‌کشاند

از دیگر دلایلی که مردم را به این محله‌ باصفا می‌کشاند، خرید کردن است. شنبه بازار معروف بشیکتاش از بازارهای محلی است که باید نام آن را در لیست (حتماً بروم) قرار بدهید. اینجا کمتر توریستی و بیشتر محلی است و مسلماً به همین دلیل قیمت‌ها منصفانه‌تر از سایر نقاط شهر است. همه چیز از میوه و ماهی و غذای سنتی گرفته تا لباس و وسایل خانه را می‌توانید با کیفیت خوب و قیمت مناسب از این بازار دیدنی تهیه کنید. در زبان ترکی به رستوران‌های محلی که غذای ارزان اما با کیفیت ارائه می‌کنند Bol kepce می‌گویند.

Bol kepce‌ های این بازار محلی غذای خوش طعم و سالمی را به شما ارائه می‌کنند. این بازار یکی از مکان‌های کمتر کشف شده توسط توریست‌هاست و هنوز تا حد زیادی به حالت ناب و بکر خود باقی مانده. رقابت ماهی‌فروشان بر سر جذب مشتری و چیزهایی که می‌گویند از جذابیت‌های بخش ماهی‌فروشان است. شما می‌توانید در شلوغی میدان بشیکتاش بنشینید، سیمیت بخورید و فقط پرنده‌های زیبا و تنگه‌ بسفر را تماشا کنید.

بشیکتاش یک تیم فوتبال پرطرفدار هم دارد، در روزهایی که در استادیوم بشیکتاش مسابقه برگزار می‌شود می‌توانید به این استادیوم بروید و در میان مردم محلی باشید. معمولاً فضای بازی‌های فوتبال ترک‌ها بسیار جذاب می‌شود. هزاران دلیل ریز و درشت دیگر برای دیدن این محله وجود دارد که در این مطلب نمی‌گنجد و فقط می‌توانید با سر زدن به بشیکتاش آن‌ها را کشف کنید. بشیکتاش دو میدان معروف دارد. اولی میدان بارباروسا خیرالدین پاشا یا همان میدان اصلی بشیکتاش است. در این میدان مجسمه یادبودی از این دریاسالار معروف دوران عثمانی بارباروسا خیرالدین پاشا ساخته‌اند. بارباروسا به معنی ریش قرمز، لقب این دریاسالار بوده است. دومین میدان معروف محله، نمایی از سر عقاب سیاه است. این مجسمه نمادی از تیم فوتبال معروف بشیکتاش است.

محله بشیکتاش استانبول

در دل تاریخ و هنر عثمانی

این محله بیشتر از هر محله‌ دیگری رنگ و بوی تاریخ سلطنت عثمانیان را دارد. شاهکار تاریخی کاخ معروف دلما باغچه که در شماره‌‌های قبلی مجله‌ پل آن را به طور مفصل معرفی کردیم، کاخ چراغان که در بخش معرفی محله‌ اورتاکوی به آن پرداختیم و کاخ ییلدیز؛ هر سه هنر و تاریخ عثمانی را تجلی می‌کنند. البته دو کاخ چراغان و ییلدیز میان دو محله‌ بشیکتاش و اورتاکوی واقع شده‌اند. در مجموع این محله روزی جولانگاه عثمانیان و در مرکز توجه بود. از موزه‌ نقاشی‌های استانبول در مجاورت کاخ دولما باغچه غافل نشوید،‌ آثار هنری ارزشمندی از هنرمندان ترک و خارجی در این موزه به نمایش درآمده‌اند.

قدم زدن در پیاده‌روهای کنار این کاخ‌ها از تفریحات خاص خود ترک‌ها نیز محسوب می‌شود. پارک ییلدیز نیز دیگر اثر عثمانی است که زمانی زندان افراد بالامرتبه‌ دربار عثمانی بود. پارکی خوش آب و هوا و پر از درخت و گل و زیبایی‌های طبیعی که چشم‌انداز آرامش‌بخشی به تنگه بسفر دارد. در واقع شاید در این به اصطلاح زندان چندان هم به زندانیان سخت نمی‌گذشته است. این پارک در واقع زمانی بخشی از کاخ ییلدیز و محل شکار و تفریح سلاطین بود.

البته این تنها مورد استفاده‌ از این پارک نبود، در دوره‌های مختلف این باغ با ارزش کاربری‌های مختلفی مانند محل کارخانه‌ چینی، کارگاه‌های مختلف ریخته‌گری، نجاری، تعلیم خانه، خانه‌ تابستانی و… داشته و خلاصه دست به دست میان عثمانیان چرخیده. خود ترک‌ها برای قرار‌های دو نفره و یا پیک‌نیک آخر هفته به این پارک می‌آیند. می‌توانید از داخل کارگاه چینی‌سازی آن دیدن کنید و یک دست از آن فنجان و نعلبکی‌های کمر باریک ترکیه‌ای اصل از این کارگاه بخرید. دیگر جاذبه‌ مطرح محله، موزه‌ دنیز یا همان موزه‌ دریانوردی است که توضیحات مفصل آن را در همین شماره آورده‌ایم.

من هم می‌روم

راه‌های ارتباطی برای رسیدن به محله‌ بشیکتاش فوق‌العاده هستند؛ زیرا میدان بشیکتاش خود یکی از پایانه‌های مسافربری بزرگ در استانبول است که از آن می‌توان به فری، اتوبوس دریایی، کروز، قایق خصوصی، تاکسی، اتوبوس و… دسترسی داشت و به جاهای زیادی از شهر (حتی بخش آسیایی) سر زد. مقصد نهایی اتوبوس‌های زیادی در بخش اروپایی به بشیکتاش می‌رسد. اگر در تکسیم باشید با دولموش، تاکسی و اتوبوس خیلی سریع به بشیکتاش می‌رسید.

این مقاله را با دوستان خود به اشتراک بگذارید